Reizen

De veelzijdigheid van reizen

Tim Fleijsman
Volg mij op LinkedIn

Reizen. Alles waar ik gelukkig van word komt samen in reizen. Het maakt dat ik voel dat ik leef. Het geeft ruimte om te groeien en plekken te ontdekken die in hun schoonheid voorbij gaan aan woorden. In deze artikelen neem ik je mee op mijn avonturen en de lessen te delen die ik heb geleerd.

Van droom naar werkelijkheid

Als klein kind droomde ik al van verre reizen. Safari's over de savannes van Afrika. Jungletochten door het Amazonewoud. Varen over de 7 zeeën. Met inspiratiebronnen als Steve Irwin en David Attenborough op Animal Planet werd ik gegrepen door de schoonheid van de natuur.

In 2017 ben ik begonnen met reizen en heb nog nooit zoveel gevoel van levensvreugde ervaren. Dit is een van de redenen waarom ik het ondernemerschap zo prettig vind. Ik kan werken wanneer ik wil en probeer zo'n 3 maanden per jaar vrij te nemen om te kunnen reizen.

Functie van reizen

Het reizen helpt om afstand te kunnen nemen van het leven hier in Nederland en alles in perspectief te kunnen plaatsen. Familie, vrienden, gezondheid, welvaart. Mijn blik op het leven en de wereld verruimd door het reizen. Het zet kennis om in wijsheid. Door avonturen te be-leven.

Het leerproces waarin duidelijk wordt dat mensen meer overeenkomsten hebben dan verschillen. Dat de meeste mensen deugen en oprecht iets willen maken van hun leven en willen bijdragen aan iets wat groter is dan zijzelf.

Het bied een diverse blik op zingeving en spiritualiteit. Wat is belangrijk in het leven? Wat is belangrijk voor mij? Waarvoor doe ik de dingen die ik doe? In de hedendaagse maatschappij lijkt succes gemeten te worden door de hoeveelheid geld die je verdiend, maar is dat echt succes? Mijn visie is dat sommige mensen zo arm zijn, dat ze alleen maar geld hebben.

Voor mij is een rijk leven een leven wat geleefd wordt. Nieuwe gerechten proberen in de straten van Bangkok en andere visies leren op gezondheid. Apen ontmoeten in de jungle van Maleisië. Duiken in de zee omringt door tienduizenden vissen. Dansen met de locale bevolking op de pleintjes van Cuba. De wereld is rijk aan natuur, cultuur en avontuur.

Als ik later terugkijk op mijn leven. Dan wil ik kunnen zeggen dat ik heb geleefd. Niet dat ik meer geld op de bank had of nog wat extra opdrachten had aangenomen.

De reizen die ik heb gemaakt zijn echt een catalysator geweest voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Door op mijzelf aangewezen te zijn in een omgeving waar ik nog niets of niemand kon ik niet anders dan in gesprek gaan met mijzelf. Wat wil ik nou echt? En wat wil ik absoluut niet? Waar heb ik behoefte aan? 

Nieuw avontuur

Voor mij is het duidelijk geworden. Ik wil meer ruimte geven aan de creatieve kanten van mijzelf. Ik heb geleerd dat ik er gelukkig van wordt om te schrijven en wil dat gaan ontwikkelen. Tegelijkertijd wil ik dit doen vanuit kwetsbaarheid om jou ook uit te nodigen om daar mee te gaan oefenen. Zodat je stap voor stap kan groeien naar de meest authentieke versie van jezelf.

Auteur

Tim Fleijsman

Zorgen voor anderen is iets wat van jongs af aan al in mij zit. Als hooggevoelig kind voelde ik altijd al haarfijn aan hoe andere mensen zich voelden en ging dan meteen onderzoeken wat ik kon doen om mensen zich beter te laten voelen.

Bekijk dit ook

Meer artikelen over
Reizen