Persoonlijke ontwikkeling

Authenticiteit

Tim Fleijsman
Volg mij op LinkedIn

Persoonlijke ontwikkeling is een breed begrip. Het bevat elementen zoals zelfbewustzijn, je identiteit, jouw kwaliteiten in relatie tot de mogelijkheid om het meeste uit jouw leven te halen. De zoektocht naar je ware authentieke zelf, voorbij de overtuigingen die je hebt over jezelf en het leven. Door te leren wie je bent, kan je het leven leven zoals dat past bij jou.

Ken je dat? dat je dingen doet die je eigenlijk niet leuk vind, maar toch doet vanwege een waslijst aan diverse redenen. Werk is om geld te verdienen. Ruzies ga je uit de weg om de goede vrede te bewaren. Je koopt toch maar die nieuwste producten, zodat anderen in je omgeving jou accepteren.

Wat als ik je vertel dat er mogelijk diepere onbewuste gedragspatronen ervoor zorgen hoe jij je gedraagt.

Autenticiteit is het loslaten van wie je denkt te moeten zijn en het omarmen van wie je daadwerkelijk bent.

Het gaat over het loslaten van het beeld van anderen die zij over jou hebben en in je eigen kracht te komen en de dingen te doen waar jij iedere dag weer blij van wordt.

Tuurlijk is dat makkelijker gezegd dan gedaan en het is dan ook een proces vol mildheid en compassie naar jezelf toe. Zelf ben ik op mijn 15e al begonnen met dit proces wat mijn hele leven door blijft gaan. Dromen, ambities en verlangens komen en gaan en iedere keer weer probeer ik afgestemd op mijn authentieke zelf vanuit integriteit de juiste keuze te maken.

Soms is het ook lastig om aan het persoonlijke ontwikkelingsproces te beginnen en thema's aan te gaan die pijnlijk zijn. Over de jaren heb ik geleerd en gezien dat de tijdelijke pijn van het aankijken van de moeilijke thema's niet opweegt tegen de vrijheid die komt bij het transformeren van oude stukken naar een krachtig onderdeel van wie je bent.

Grote thema's uit mijn leven zoals een vechtscheiding van mijn ouders, een auto ongeluk, een burn-out en een eigen scheiding hebben mij al flink uitgedaagd. Maar door ze aan te gaan ben ik beter gaan begrijpen wie ik ben en waarom ik dingen soms op een bepaalde manier doe.

Ook in mijn werk als ondernemer in de zorg pas ik die authenticiteit regelmatig toe. Doordat ik het een plek heb kunnen geven kan ik vanuit kwetsbaarheid en op een professionele manier, dus zonder tegenoverdracht, over deze thema's spreken. Daardoor ervaar ik dat ik diepere connecties aan kan gaan en mensen op een diepere laag kan helpen.

Ik ben mijn eigen werktuig. En door te investeren in mijzelf en mijn persoonlijke ontwikkeling groei ik als professioneel zorgondernemer.

Diep van binnen weet je vaak wel welke kant je op zou willen in je leven. Door andere keuzes te maken zeg je eigelijk tegen jezelf dat je het niet waard bent om te zijn wie je bent. Door jezelf beter te leren kennen leer je ook betere keuzes te maken die aansluiten bij datgene wat jou diep van binnen inspireert.

Zo kom je meer in je kracht en zal het je productiviteit, creativiteit en gevoel van vervulling voeden met als gevolg dat je meer kans heb op succes in je privé en zakelijke leven.

Auteur

Tim Fleijsman

Zorgen voor anderen is iets wat van jongs af aan al in mij zit. Als hooggevoelig kind voelde ik altijd al haarfijn aan hoe andere mensen zich voelden en ging dan meteen onderzoeken wat ik kon doen om mensen zich beter te laten voelen.

Bekijk dit ook

Meer artikelen over
Persoonlijke ontwikkeling