Ondernemerschap

Zzp'er in de zorg

Tim Fleijsman
Volg mij op LinkedIn

Zzp'er in de zorg. Steeds meer zorgverleners kiezen ervoor. In dit artikel een introductie op de steeds groter wordende groep in de zorgsector.

Zzp'ers in de zorg. Ze komen in vele vormen en smaken. Van artsen en verpleegkundigen tot begeleiders, verzorgende, helpende en nog veel meer. Steeds meer zorgpersoneel kiest voor het ondernemerschap. Het ondernemerschap heeft zo zijn voor en nadelen en dat is voor iedereen weer anders, maar duidelijk is dat de voordelen groter lijken te zijn dan de nadelen.

Van de ongeveer 1.400.000 mensen die in de zorg werken kiezen er nu zo'n 225.000 duizend om dat vanuit hun eigen bedrijf te doen. Zelf denk ik dat het een gevolg is en geen oorzaak van de problemen in de sector is, al zorgt de steeds groter groeiende groep wel voor negatieve neveneffecten.

Veel zzp'ers die ik zie zijn goed in hun werk, maar hebben nog veel moeite met het daadwerkelijke ondernemerschap. Naast mijn werkzaamheden bij de diverse opdrachten die ik heb, zie ik het dan ook als mijn verantwoordelijkheid om hier bij te helpen.

Ik geloof namelijk dat als je verder kan groeien van diensten opvuller in de zorg naar een professioneel zorgondernemer vanuit je eigen authenticiteit. Dat zorgt ervoor dat je een unieke toegevoegde meerwaarde kan leveren. Maar ook dat je door de belastingdienst gezien wordt als ondernemer.

In de artikelen die nog gaan komen zal ik kennis, ervaring en tips delen waardoor jij als zzp'er in de zorg nog beter kan worden. Maar ook voor organisaties kom ik met idee├źn en adviezen hoe om te gaan met het veranderende landschap in de zorg. Zo vergroten we samen de kwaliteit van zorg in Nederland.

Auteur

Tim Fleijsman

Zorgen voor anderen is iets wat van jongs af aan al in mij zit. Als hooggevoelig kind voelde ik altijd al haarfijn aan hoe andere mensen zich voelden en ging dan meteen onderzoeken wat ik kon doen om mensen zich beter te laten voelen.

Bekijk dit ook

Meer artikelen over
Ondernemerschap